Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 7°C

Recepty

Ružičkový kel zapečený s údeným mäsom

800 g ružičkového kelu, 20 g oleja, 40 g údenej slaniny, cibuľa, 2 dl vývaru z masoxu, 100 g údeného syra, 3 žĺtky, 20 g masla, strúhanka, soľ

13.10.2016 | 10:39

Očistený, umytý, dobre dokvapkaný ružičkový kel vložíme do krátko popraženej údenej slaniny s cibuľou. Potom zalejeme vývarom, v ktorom sme rozšľahali žĺtky a primiešali postrúhaný syr. Spolu všetko zľahka premiešame, vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej nádoby a prikryté v horúcej rúre pečieme. Môžeme podávať so zemiakovou kašou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod