Žilinský Večerník

21. december 2024 | Bohdan
| -3°C

Recepty

Tradičná Evičkina hrachová polievka

1 šálku suchého žltého poleného hrachu, 10 - 12 ks sušených sliviek, maslo, hladká múka, 1 cibuľa, soľ, drvená rasca, čierne mleté korenie, majoránka

18.12.2017 | 14:29

Suchý žltý hrach namočíme do studenej vody, cca na 2 hodiny. Potom zlejeme vodu, v ktorej sa máčal a hrach dáme do studenej vody. Trošku ho osolíme, pridáme drvenú rascu, maximálne štvrť čajovej lyžičky a dáme variť. Keď je hrach skoro uvarený, pridáme do polievky sušené slivky, cca 10 – 12 ks, tak, aby sa ešte chvíľu varili. Zatiaľ si pripravíme zápražku. Maslo (maslom nešetriť) vymiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a hladkou múkou. Tú potom vlejeme do uvareného hrachu a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a majoránkou. Polievka má byť hustejšej konzistencie, hrach môže byť napoly rozvarený. Uvedené množstvo je asi na 3 litre polievky.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod